Over de studio

maart 2019

We zijn een oefenruimte in het levende centrum van de stad Utrecht, gewoon tussen de winkels en woningen. Dat kan zonder overlast te geven, dankzij zeer goede geluidsisolatie. En we hebben een terras aan de zonkant van  de Oudegracht.

Dus de locatie is top.

We zijn niet groot; er is maar één studioruimte. Die ziet er heel goed uit, heeft een prima akoestiek en de backline is uiteraard ook in orde. Dus wees welkom. Eenmaal binnen heb je het rijk alleen. Je geeft geen overlast, je ervaart geen overlast.

Verder onderscheiden we ons doordat bands en andere huurders die een vaste wekelijkse tijd huren, kunnen intekenen voor gratis extra speeltijd op (nog) niet verhuurde tijden. (Ja, je leest het goed. Extra speeltijd. Gratis.)

Er wordt hier al sinds ver terug in de vorige eeuw door bandjes geoefend en het is hier geleidelijk steeds meer geprofessionaliseerd, met als grootste ingreep het isolatieproject. In 2011/12 is een team 8 maanden bezig geweest om volgens een zeer professioneel ontwerp de ruimte geluiddicht te maken. Afgelopen jaar zijn er allerlei akoestische, technische en esthetische puntjes op i’s gezet. Het is nu echt elke dag feest.

Ziet er best geluiddicht uit.

 

vroeger was-ie wel iets groter

Vroeger was-ie wel iets groter.

 

Dit ziet er nu trouwens ongeveer zo uit:

 

Afmetingen van de studioruimte nu: ruwweg 4 bij 7,5 m; gewelfhoogte 2.10 m. Aan één lange kant staat in het lagere deel van het gewelf een rij kasten, voor wie niet elke keer met alles wil sjouwen.

 

De vrij zware  gordijnen en vloerbedekking maken samen met een viertal akoestische panelen  dat de akoestiek heel droog is. En dat is wat je wil hebben in een oefenstudio, maar helemáál in een opnamestudio. Met nog twee kamerschermvormige dubbele panelen, die ook als basstrap dienst kunnen doen, is de akoestische kwaliteit die van een opnamestudio.

 

Binnen Oefenstudio Smeebrug is dan ook Wharftone actief, een bedrijf dat o.a. live-in-the-studio demo-opnames incl. videoclip maakt, voor hier repeterende bands, maar ook voor anderen.

..... is allemaaal aan gedacht.

…. is allemaal aan gedacht.

 

Leave a Reply

In Archive